Om

Borgere med nedsat appetit er småtspisende, og har ofte svært ved at holde vægten, og skal have energi- og proteinrig mad.
En mad består af: En mindre (⅓-¼) skive brød eller en kiks. Et godt lag fedtstof og rigeligt med pålæg og pynt.
Smørrebrødet er markeret med “Nedsat appetit ” og er anrettet på en blå tallerken.

Borgere med god appetit er ofte i god ernæringstilstand.
En mad består af: ½ skive brød. Skrabet fedtstof og magert pålæg og pynt.
Smørrebrødet er markeret med “God appetit ” og er anrettet på et skærebræt.

 


     

Denne web app er udviklet i et samarbejde mellem SOSU Østjylland og Sundhed & Omsorg i Aarhus Kommune. Der er desuden hentet inspiration fra andre kommuner bl.a. Gladsaxe og Odense.
Formålet med web appen er at hjælpe personale og andre, som tilbereder og anretter smørrebrød/frokost hos en borger, et familiemedlem og andre. Den kan bidrage til at give borgeren en god måltidsoplevelse, ved at sammensætte smørrebrød, som både har en høj kulinarisk og ernæringsmæssig kvalitet. Samtidig er det hensigten, at smørrebrødsguiden kan anvendes som et menukort for borgeren, som inspiration og vække appetit til at mindes ”glemte madder”.
Smørrebrødsguiden er i første omgang udviklet til hjemmeplejen, men vi håber at den vil blive taget godt imod, og at der vil være potentiale til at videreudvikle både på indhold og målgrupper.

Se eksempel på, hvordan web appen bliver anvendt hos en borger.

Smørrebrødsguiden kan frit anvendes af andre interesserede.

De viste ingredienser er tilfældigt udvalgte, som kan købes i almindelige dagligvarebutikker.

Alle billeder på denne side, er beskyttet af loven om ophavsret. Det er ikke tilladt at “låne” eller kopiere billederne, uden forudgående skriftlig tilladelse.